H Ö S T

Hittade en rolig lista om höstens mode på en av mina favoritbloggar: colorelle.blogg.se. Även om jag verkligen inte är redo för hösten och vill ha mer sommar så längtar jag faktiskt liiiite efter höstkläder!

Stilförebild: Fan va svårt. Jag är ingen sån som har järnkoll på kändisars stil och sådär utan tittar mest på folk på stan, i bloggar och så vidare. Så det får väl bli dom då!
Din stil i en mening: Väldigt blandad men ganska söt och feminin.
Vilken är din favoritdesigner/favoritmärke? Har inte så bra koll så att jag kan välja en direkt... 
Vad inspireras du av i höst? Mest bloggar, men modetidningar också :) 
Vad tror du på inför hösten? Stooora halsband, djurmönstrat och prickigt! och armé/militär/whatever! Massa stickat.
Det bästa basplagget i höst? En oversizad, svart stickad tröja som både värmer och är snygg.
Färger i höst? Cognac, rött, svart och grått.
Skor eller väska? Skor, jag är så himla dålig på det där med väskor.
En ideal outfit i höst? Ett par svarta skor med lite klack, mörka jeans och en stor rutig skjorta. 
Do's and don'ts? Do's: Armétrenden älskar jag. Rött som accentfärg och mycket smycken!
Don'ts: Kommer faktiskt inte på någonting nu.
Ditt senaste köp? En grön t-shirt från Weekday.
Tre saker på höstens önskelista? Ett par riktigt snygga vardagsskor, typ kängor, ett cognacsfärgad midjeskärp och en skinnjacka med fårskinnskrage.

saker som stör mig just nu;

- hur blondinbellas mun ser ut när hon pratar
- att jag inte har några pengar överhuvudtaget
- folk som skriver att dom ska "inta soffläge" på Facebook
- att det inte går att göra blankrad helt plötsligt... aaah!

Som ni ser är det väldigt viktiga saker. (nu gick det. yes! men varför blev texten mindre?)

niotillfem

En blogg jag har lite hatkärlek till är niotillfem. Jag är inte inne på den speciellt ofta, det räcker med nån gång ibland annars skulle jag få överdos. Vid första anblicken blir man glad av alla fina bilder och hennes fina sätt att beskriva saker. Men sen får jag typ ångest. Hennes liv är så jävla idylliskt. Jag vet ju att hennes blogg inte återspeglar hennes liv helt sanningsenligt, och att hon inte visar upp allt i bloggen etc. Men ändå, även om hon vinklar det för att det ska passa bloggens "image" så måste ju hennes liv vara ungefär 70% på det sättet som hon visar upp i bloggen? Allt passar liksom ihop - hennes vänner, hennes (snygga) pojkvän, hennes stil, alla restauranger hon besöker och så vidare. Det skulle ju bli väldigt konstigt om hon typ visade att hon åt på donken nån dag, tycker ni inte? Eller skrev att hon skulle gå och gymma på sats. Jag vet inte riktigt varför det ger mig ångest, men det är nog för att mitt eget liv är så "operfekt" och för att jag också vill ha ett idylliskt liv. Hur fan ska man kunna romantisera en dag då man bara varit hemma, gått runt i pyjamas och möglat vid Facebook? Det går ju liksom inte riktigt, haha.
Men sen börjar jag tänka att hon antagligen också gör det. Kanske. Bara det att hon får allt att låta så perfekt. Men då skulle ju hon bli lite som Kissie, typ ljuga om allt. Och sån verkar hon inte vara heller. Hon är för idyllisk för det. Hänger ni med?

En dag i Karlstad

Idag åkte jag till Karlstad med Ida och Julia. Vi skulle kika i Idas nya lägenhet (som var superfin), hälsa på Josefine och titta lite i affärer :) Vi åt lunch på Maché tillsammans, sen tittade vi lite på stan. Jag hittade en randig stickad oversizetröja och en svart transparent skjorta (som jag velat ha lääänge) på Monki (wide om du läser detta - jag är omvänd) och så hittade jag något som jag och Julia prisar högt - nämligen vinglas i plast (hårdplast)! Vi har insett att detta är mycket användbart då det är väldigt tråkigt att dricka vin i vanliga glas (som man ofta får göra när man typ åker bil, är på festival eller är rädd om glasen). Så vi blev glada när det fanns två till oss var för 19:-/st :D
Gud, jag måste sluta använda så många parenteser. Det blir ju jobbigt att läsa. Iallafall, sen mötte Ida upp sin kusin och Julia tog tåget hem för hon skulle jobba. Så då styrde jag och Josefine kosan mot hennes och Dennis lägenhet. Där satt vi och pratade om massa saker och drack kaffe och åt ballerina :) Gööörmysigt! (precis som deras lägenhet)
När jag kom från tåget mötte Julia mig och sen gick vi hem i den lite kalla sommarkvällen.
En myyycket bra dag! :)

Precis som Romeo

Ikväll lyssnar jag på en låt som jag inte har lyssnat på på väldigt länge. Precis som Romeo av Håkan Hellström. Kommer ihåg hur bra den är. Så jävla fin.

Kan du älska mig som luffaren älskar landsvägen?
Kan du älska mig som rumlaren älskar nattlivet?
Kan du älska mig som de unga älskar revolutionen?
Kan du älska mig som den ängslige älskar gryningen?
Kan du älska mig som studenten älskar att drömma?
Kan du älska mig som måsarna älskar takåsarna?

Det räcker egentligen inte med texten. Den kommer inte riktigt till sin rätt utan melodin.
Man förstår inte riktigt vad han menar förrän man har hört låten. Men ni får lite av texten ändå ;)


9 augusti

Puh. Är väldigt mätt, har just ätit spaghetti, bacon och ostsås made by Elin. Gott :D Nu spelar hon River flows in you på pianot. Kan man nånsin tröttna på det "stycket" undrar jag då? Den är lika fin varje gång! Och så blir jag så imponerad av Elin som kan spela den, jag vill ocksåååå!
Kan nån svara på hur fan jag kunde sova typ 13 timmar inatt? Helt sinnessjukt! Iofs sov jag 3 timmar igår efter jobbet, men ändå. 13 timmar.
Gud va tråkig den här bloggen är. Mitt liv är tråkigt. haha. Om jag orkade skulle jag lägga in lite bilder så det blir lite roligare, men det orkar jag inte. Så då får jag ju skylla mig själv..
Nu ska jag kolla i HM-katalogen vad jag ska beställa därifrån. Såg massa fina saker som jag vill ha! :)

vänner.

Jag har varit lite deppig de senaste två veckorna. Jag har inte fått något gjort, och jag har bara fokuserat på det tråkiga i livet istället för allt det roliga. Jag har inte sett ljust på framtiden och ja, jag har varit uttråkad.
Alla mina vänner är bortresta och/eller fullt upptagna med jobb. Vi har inte setts ordentligt på flera veckor. Men idag träffades jag, Malle, Julia och Ida och hade "kvalitetstid" (som Ida valde att uttrycka det som, när jag var påväg att börja läsa i hennes tidning..) hemma hos Ida. Jag kände mig plötsligt så befriad och trygg. Jag visste att det är så här jag mår som bäst. Omgiven av vänner. Dom anar nog inte vad mycket dom betyder för mig, jag förstår det knappt själv. Men jag är inte riktigt som jag ska utan dom. Dom får mig att tänka på det roliga i livet, och dom får mig att skratta tills tårarna rinner. Vi kan byta samtalsämne från skor till familjeproblem på fem minuter - och jag kan prata på hur mycket som helst utan att nån bryr sig (dom kanske inte lyssnar alla gånger, men det är en annan sak). Jag kan vara så elak (inte mot dom, alltså) jag vill med dom, utan att dom dömmer mig. För ja - ibland kan jag vara väldigt rak på sak och säga saker som kanske inte är helt lämpliga. Men dom får mig inte att känna mig som en häxa, även om jag kanske förtjänar det. Vi har bara så jävla roligt ihop. Vi är liksom lagomt störda allihop, och väldigt olika, men ack så oemotståndliga! Jag tänker på festivalen, när vi satt där under vårt partytält och pratade och skrattade, och livet kändes så jäkla bra. Jag tänker på studenten, när vi åkte runt i syrrans bil och bara var lyckliga. Jag vill att livet ska vara så hela tiden! Jag är en sällskapsmänniska och förstår inte folk som tycker om att vara ensamma. För mig innebär mitt eget sällskap bara alldeles för mycket tankar, ångest och tristess. Jag är så tacksam över att ha vänner som får mig glad, och som gör att det inte är allt för hemskt att vara ensam ibland, eftersom jag vet att jag har världens bästa vänner. Jag är så glad att ni orkar stå ut med mig, jag med mina knäppa utbrott, min envishet, min lathet och mitt ständiga pratande. Ärligt talat så skulle jag nog inte orka vara vän med mig själv...
Jag menar verkligen detta: Jag klarar mig inte utan er! Ni är så himla bra ska ni veta, och skulle ni mot förmodan någon gång känna er dåliga på något vis, så vet ni att ni har ett stort fan som alltid tycker att ni är bäst, och det är jag.


stilettos and broken bottles

Just nu känner jag för att stå på ett dansgolv, med skyhöga klackar och trashigt smink, vara skitfull och dansa till Dancing on my own med Robyn. Stänga av hjärnan och inte tänka för en stund.

Eller åka på festival, bort från verkligheten och bara tänka på att ha så kul som möjligt. Jag tycker inte om vardagen, jag tycker inte om verkligheten just nu, den ger mig ångest.

RSS 2.0