Jag är barnslig

Just nu beter jag mig som en trotsig 14-åring här hemma. Riktigt pubertalt, barnsligt och orättvist. Men det skiter jag i, jag har mens och är jävligt arg på mina föräldrar. Då kan det bli så att man inte svarar på en fråga, klampar extra hårt i golvet. låser dörren till sitt rum och spelar musik jättehögt med dörren öppen. Hmm..moget Jojo! usch jag skäms nästan..
Men jag kan bli väldigt ilsken. Det kan jag. Nu ska jag fan meditera eller nåt, så jag slipper vara arg.

Bilderna..

Här kommer bilderna från igår! :)


Tårtorna ;)


Närbild på Syrsan & mig.


Var ju tvungen att fota födelsedags-outfiten, och då fick kusin Anna vara med också:) Var vi inte fina?


ROCK ON!!!


Det kom ett rådjur och hälsade på (den bruna pricken i mitten)


Rosorna, och tavlan gjorde Elin till mig!! :D


Väskan jag fick, så jäkla snygg :D finare i verkligheten!


Hårtorken, mappen Anna gjorde till mig och så nutellan, haha :D



Och så en bild på endast mig..:)





17 år!

Jaaa, då var man 17 fyllda:) Jag har känt mig som sjutton sen typ mars, men ändå ;)
Jag har haft en kanonfödelsedag! Bästa födelsedagen på flera år faktiskt. Det började imorse med att familjen väckte mig imorse med sång, frukost och presenter. Fick en Volumaster, ÄNTLIGEN!! :D Och så fick jag en hårtork, en väska jag jättegärna velat ha och en stooor orkidé att ha i fönstret. Ja just det, en stor vas med rosa (fake-) rosor i också. Den ska stå på sminkbordet. Snart är min rum-makeover helt klar, då ska ni få se Före/Efter-bilder! Sen fick jag skynda mig till skolan, så jag hann inte testa Volumastern då.

i
 I skolan var allt som vanligt fram till lunch. När jag, Anna och Julia skulle gå till matsalen började dom gå åt fel håll (?) Jag bara 'haaallåå, matsalen är häråt? :O' så gick dom ner mot stan, sedan i riktning mot Konsum. Nu förstod jag att dom hade nåt lurt för sig, men ingen aning om vad. Vid Konsum säger Julia att hon ska träffa någon? :O Nu började jag bli riktigt orolig..har lite svårt för överraskningar:P När jag och Anna kom till slagfältet tänkte jag 'wtf? vart ska vi? Ingen bor ju åt det här hållet? :O' Iallafall så satte vi oss på en bänk under några träd. Tur att jag hade paraply med mig, för det regnade lite. När Julia kom tillbaka (ensam, puuh!) så öppnade Anna sin väska och där i hade hon massa mat!!!? Baguetter, Nutella (<3), vindruvor, ost, rostbiff och grejer! Jag dog! Jag trodde jag skulle få äta fläsk till lunch..men icke:P Det var jääättegott, även om det inte var det bästa picnic-vädret. Och det bästa var att jag inte anade nånting! :D Efter maten gick vi tillbaks till skolan, och plötsligt kändes inte spanskan alls lika tung.

Slutsats: Mina vänner är bäst bäst bäst!

Men..det är egentligen inte slut här..jag har världens bästa släkt också! :D Visst ja, Anna kom till mig innan sin träning och gav mig en present, en 'mapp' med massa fina bilder på mig och henne. Jag fattar inte, jag måste vara en helt otroligt bra vän eller något? Blev jätteglad för det med:D
Av släkten fick jag pengar och presentkort på Kicks, precis vad jag ville ha :D Nu har jag råd att åka till Göteborg om en månad (26 september) för då spelar Håkan Hellström på Liseberg!!! :D Vi åt tacos och tårta, och kvällen avslutades med två BUZZ-omgångar med Elin, Martin, Henrik och Anna. Jag vann båda två. Konstigt att det var en bra dag? ;) Hahah.
Jag har tagit massor av kort, på presenterna bland annat, men nu hittar jag inte adaptern till mamma&pappas minneskort så jag kan inte lägga in dem nu. Men jag lovar att lägga in dem imorgon. Tror den ligger i m&p's rum och jag vill inte gå in där och väcka dem nu.

Angående Volumastern (testade den så fort jag kom hem från skolan) så var den precis så bra som jag hoppats på. Den var lätthanterlig, värmdes upp snabbt, och gav en 'naturlig' volym. Alltså, man får ju inte sån volym som i reklamen, men jag, som har det plattaste håret du kan tänka dig, fick med hjälp av denna en naturlig volym. Tror inte andra tänker på det, men jag slipper oroa mig för att mina öron ska sticka ut genom håret. Haha xD  Om man tuperar + gör lite noggrannare så kan man nog få till en riktig glamour-volym. Men så som det blev nu räcker utmärkt för mig. Jag ger den 5 pluppar (haha) av 5, •  •  •  •  •

Nu ska jag sova (så jag orkar upp pch hinner 'volyma' håret imorn haha:P)
Puss & Godnatt!

Hos Angelica

Nu sitter jag hos Angelica, jag och Sakar ska sova här. Men först ska vi nog titta på en film tror jag:) Är ganska trött så jag kommer somna ganska snabbt känns det som. Är ganska tom i huvudet (vilket jag varit dom senaste dagarna), det finns liksom inget att säga. Vet inte riktigt varför jag skriver då men..nej nu orkar jag inte mer:P pösselipöss

Seg dag

Hallå!
Idag har jag varit helt förbaskat seg, har bara suttit och läst. Men jag hann likväl inte läsa ut boken. Jag älskar att läsa, men läser ändå i dyslexi-tempo. Nu ska jag iallafall ta mig ut och möta Sakar, vi ska ta en promenad. Sedan bär det av hemåt för tacos&film.
Gårkvällen förresten slutade med att det varken blev film eller något annat, jag var hemma och dolade tills klockan blev tio ungefär. Då gick jag och Julia ut på promenad över hela stan och tillbaka, för att hämta några filmer vi inte ens såg på. För när vi kom tillbaka till Dottevik var jag så trött att jag cyklade hem och ramlade ner i sängen och somnade på en gång. En inte alltför spännande kväll. Om jag inte tar mig i kragen nu så kommer denna kväll sluta på samma vis, så därför ska jag gå NU. Skriver nog sen igen, bye!


Fredag

Hallå :) Idag fick vi sluta elva, så vi gick och åt i matsalen och sen åkte vi hem. Nu sitter jag och anna här med varsin dator:) Vi funderar på att baka muffins eller nåt, men de spörs om vi orkar:P Vet inte vad jag ska hitta på ikväll och i helgen, tror jag bara vill va hemma och se på Casanova som går på 5:an ikväll men jag känner mig ju så tråååkig. Vill hitta på något riktigt roligt!

Finns inte mycket mer att säga för tillfället, jag återkommer så fort jag kommer på nåt ;)

Besöksrekord

Just det, har glömt att berätta för er att den nionde augusti hade jag ett besöksrekord på 18 personer!
Se upp Blondinbella, här kommer jag!

På Elins begäran..

Haha, nej jag skriver faktiskt inte bara för att syrran vill det ;) Ska snart sova, men jag vill skriva.

Idag fick jag verkligen klart för mig att jag valt rätt inriktning, det verkar kul och väldigt intressant. Mycket analysera och tolka, sånt som jag gillar. Tolkning har jag väl inte sysslat så mycket med men analyserar gör jag ju dagligen haha! Mitt schema är inte fy skam heller. Nästan alla mina individuellt val-kurser ligger i trean vilket betyder att jag har en del ledigt nu. Börjar 11.15 på måndagar, slutar samma tid på onsdagar och har jättelång lunch på fredagar :)

Känns faktiskt helt okej att börja skolan igen, inte alls så panikartat jag trodde det skulle bli. Det var också väldigt kul att träffa och prata med en massa folk man inte sett på hela sommarn.
Idag gick vi och fikade (igen..) efter skolan, sen köpte Anna tre ögonskuggor för 100 kr (!!) på Affection, var 75% rea på Collistar-smink. Snacka om fynd! Jag köpte även skrivblock idag, 7 st jättefina :) Kunde fått 10 st för mycket billigare, men sket i ekonomin och satsade på kvalitet istället haha. OOOJ va intressant, eller vad säger ni? Åkte sedan hem, och har inte gjort något speciellt på hela kvällen. Var så himla sleten, en hel dag i skolan efter ett långt sommarlov liksom:O Men jag fattar inte varför jag inte sover nu fastän jag är så trött? Jag är så dum ibland. Men imorn är det ju fredag så jag behöver bara gå upp tidigt en dag till denna veckan:D Gud va skönt! (Säger jag efter en dag haha).

Måste bara berätta om en rolig grej i skolan idag. Eftersom jag går kultur så ska vi ju läsa en hel del om litteratur, teater osv. Vi ska analysera en massa och lära oss tolka saker på olika sätt osv. Jaaa, det är väldigt invecklat och jag vet inte än om jag själv fattar vad jag pratar om, haha. I alla fall; idag så fick vi läsa världens kortaste roman. Den är på sex ord: "For sale: Baby shoes. Never worn"
Sedan skulle vi tillsammans tolka den här och se vad vi trodde att författaren ville ge för budskap, och se om vi kunde hitta en handling i den liksom.
Det här förklarar ganska mycket om hur sjuka dom är på kultur, hahah xD Julia, som går ekonomi, fattade ingenting:P

Nu ska jag hitta en låttext som jag, Anna och Sofia ska analysera imorgon. Ja, som sagt..xD
Förlåt om jag tjötar om en massa trökiga saker, och det har bara gått en dag än så länge hahaha!

Godnatt på er(kände för att göra något annat än hjärtan)

Kvällen innan

Då var det näst sista sommarlovet slut. Usch vad deprimerande det låter! Imorgon börjar jag iallafall skolan igen, 2:an på gymnasiet, samhäll med inriktning kultur. Det är väl det enda jag ser framemot, att börja kultur och få läsa lite nya, roliga kurser :) Kör till exempel! Undrar hur det kommer gå..

Igår var jag med Malle och vi bestämde att jag skulle sova över där. På kvällen tittade vi på filmen Chicago, och det är än en gång konstaterat att jag älskar musikaler! Imorse vaknade vi (jag) halv elva, ganska bra gjort haha:P Malle skulle köpa block, pennor o dyl. så vi gick ner på stan, mötte sedan upp Julia och Sandra för en fika på City. Där satt vi ett bra tag och hade ångest. Den enda som var positiv var väl Sandra, men esteter är ju kända för att va udda så ;) haha! Sedan gick jag hem i regnet. Efter en stund kom Elin och gick ut på en riktig powerwalk. Vi körde hårt idag, sprang till och med litegrann. Kanske bör tillägga att varken jag eller Elin är speciellt vältränade så en powerwalk är för oss båda gott nog. Mamma hade lagat kålpudding när vi kom hem, det är så J*KLA gott! Efter maten fastnade jag här och har suttit här sedan dess. Borde verkligen lyfta på rava och gå och duscha, göra i ordning lite grejer inför imorn, läsa lite och sen SOVA. 

Jag har funderat lite kring detta med bloggen. Jag vill ju ha en blogg för att jag älskar och skriva, och för att utveckla skrivandet och använda det, mer än i uppsatser skolan och så vidare. Jag vill också skriva ner mina tankar & saker jag gör för att det är kul att ha det dokumenterat:) På ett vis bryr jag mig inte så mycket om någon läser, men på ett annat vis så är det ju alltid kul att någon gillar det man skriver. Men för att få läsare måste ju ens blogg sticka ut ur mängden, vilket jag inte tycker att min blogg gör. Det blir mest samma samma hela tiden. Därför tänkte jag fråga er som läser om det är något ni skulle vilja läsa om? Vill ni ha mer bilder, mer av mina egna tankar & åsikter, vad jag gör eller rentav mer av något konkret ämne såsom mode/musik el. liknande? Det är liksom svårt att komma på något ibland när man väl sitter där framför datorn och ska skriva, om man inte är typ Blondinbella eller om det inte poppar upp nåt i skallen (som i förra inlägget) Hoppas nån säger nåt nu i alla fall :)
Nu får ni ha det så bra tills vi hörs nästa gång, Godnatt!

En liten tanke

Jag satt och tittade runt lite på olika program på SVT play och så började jag titta på en dokumentär om den första kvinnliga presidenten i Afrika (Liberia). En del kanske tycker sånt är skittråkigt, men när man väl börjar titta kan jag faktiskt tycka att det är riktigt intressant. Det jag tänkte skriva om var hur deras lag&rätt-system fungerade där. Landet har varit i krig i 14 år så särskilt mycket ordning var det inte. Jag kan ju säga som så att det första polisingripandet efter att den nya presidenten inträtt var att få bort folk som sålde saker på nån plats där det var förbjudet, och sen skulle dom 'jaga bort' knarklangare från en kyrkogård i huvudstaden. Polisen har inga vapen, handfängsel, fordon eller ens papper att skriva på. Där sprang dom runt poliserna, och såg ut som att dom lekte kull ungefär.

Jahapp, och vart vill jag komma med det här då? Jag vill bara poängtera hur olikt det här är vår egen värld här i Sverige. Här är det självklart för oss att ha ett organiserat och välordnat samhälle. Visst, det är bråk på Timmy's om helgerna (haha) men det går ju inte att jämföra med många länder i världen. Många skulle väl hävda att det finns många brister i vårt Sverige i dag men det är fortfarande ingenting mot hur det ser ut i vissa länder. Våra politiker lovar i och för sig en hel del, och håller kanske bara hälften av vad de sagt, men oavsett vilket parti vi skulle ha så skulle vi ändå ha någorlunda ordning i landet. Vi behöver inte leva med rädslan varje dag att en liten grupp makttörstande människor ska ta över landet och döda, stjäla, och förstöra för oss vanliga människor för att få enväldig makt.
Men något vi här i Sverige kan lära oss utav den här typen av politik är att vi ska vara rädda om vår demokrati. Det krävs egentligen inte speciellt mycket för att demokratin ska ses som hotad. Det räcker med att folk slutar rösta och intressera sig för politik. Nu kanske ni tycker jag är en knäppskalle som säger att vi kommer få en ny Saddam Hussein bara för att folk inte är intresserade av politik,..visst det kanske inte går riktigt så snabbt, men jag vill bara säga att jag tycker det är viktigt att man tar sitt ansvar och gör det lilla man kan. Vi har det väldigt bra i Sverige. Visst vi är mellanmjölk, svensson och så har vi ju jantelagen, men vi slipper se barn tiggandes på gatan eller unga flickor gå på gatan och sälja sig. När man går på gatan i Stockholm t ex så kan man se tiggare, men tänk då vad få det är i förhållande till 9 miljoner. Vi ska vara glada att dom inte är fler. Vi har demokrati och den ska vi vara rädd om tycker jag :)

Det är var en liten inblick i min hjärna, såna här saker ploppar upp i skallen ibland. Någon kanske tycker jag är en dum blondin som skriver om saker jag inte förstår mig på (är inte speciellt politiskt kunnig eller intresserad) men då får den tycka det, för jag skriver ner mina tankar och detta var mina tankar efter att ha sett den där dokumentären.
Nu vill jag höra mina (få) läsares åsikter och tankar kring detta :D

(..va långt det blev)

Pladder kl. 02:55

Tjaaaa! :D
Har precis kommit hem från en suverän utekväll, och jag är fortfarande pigg och lite dragen (kan förklara en del stavfel etc) och skulle lätt kunna festa någar timmar till. Men man ska ju sluta när det är som roligast så jag bestämde mig för att ta tillfället i akt och få skjuts hem av Alexandras föräldrar :)
Kvällen började som sagt hos mig, och där var väl kanske inte alla lika party som jag & Sandra..men kul hade jag i alla fall ;) Mamma var nog lite chockad nästan tror jag :P Vi tog bussen in till stan vid halv tio, och då var det väl inte världens drag direkt så vi gick hem till Stina ett tag och spelade 'Jag har aldrig'-kortspelet. Det var kul! Sen gick tillbaks till stan. Jag, Kicki och Susanna åt lite nachos och sen kom Alex så då dansade vi till September..sen säger Alex 'men jag tror Haaks spelar på den lilla scenen, den som är inne på Olssons..kan vi inte testa att gå in då?' Jag är ju lite feg så jag ville inte först men sen övertalade hon mig och vi kom in!  Väl där inne träffade jag favvokusin Anna, www.krissil.blogg.se, Per och Mamma hahaha. Jag och Alex tittade på Haaks och dansade i någon timma sen var klockan plötsligt två (?) och va åkte hem :) Kanke inte låter speciellt kul tycker du, men har man mina kompisar blir allt kul ;)

Nää, det är ju en dag imorgon också, borde tänka på det.. (hej pensionär!) så nu ska ja gå och tvätta bort sminket och borsta tänderna, sen snosa sött i min goa säng (ensam). Vi kanske hörs imorgon innan jag drar till Sandra (ska dit tidigt för ida ska slinga håret på mig) annars hörs vi på söndag ed uppdatering om lördagskvällen, kanske t o m med lite bilder ;)
PUSSPUSS!

Fina planer

Jag måste bara berätta om helgen jag har framför mig :) Det är ju hamnfesten, så det blir party :D På fredag ska vi vara ett gäng tjejer hemma hos mig och äta räkor, sjunga sing star och leka fjantiga lekar. T ex femkamp haha xD Det är jag och Sandra som är hjärnorna bakom ståhejet. På lördag ska Sandra ha fest hemma hos sig, med kärlekstema. Det kommer också att bli amazing. Lägg till lite Amanda Jenssen och Magnus Uggla på detta så blir det perfekt! Haha :P

Jag är i klässbol hos Elin nu, och jag har inte mobilen med mig. Glömde den hemma igår. Sandra skulle komma hem från Charlottenberg vid ett, och då skulle vi gå och handla räkor och skit. Kan tänka mig att hon är riktigt förbannad på mig nu, haha. Hon har väl försökt nå mig ca 100 gånger. Som tur är så ska vi åka in till stan alldeles strax..så;
Sandra, här kommer jag!


SOL/BAD/OSLO

Hej på er!

Rubriken ska innefatta lite vad jag gjort den senaste tiden som gjort att jag inte kunnat blogga..(läs; varit för lat för att blogga).

Jag gjorde det jag lovade mig själv att inte göra igen men går det en dag så blir det lätt att man "nääe men jag har inte så mycket att skriva så jag kan lika gärna vänta en dag till.."
Lite har iallafall hänt sen jag skrev sist.
Jag och Sandra hade pratat lite på att resa till Oslo så fort Görans (sandras mammas man) lägenhet blev ledig. I onsdags fick vi reda på att den skulle va ledig till helgen, alltså helgen som var nu, så det var bara att packa väskorna och åka dit. Det var jag, Sandra, Anna, Sara, Sanna och Sofia som åkte. Där shoppade vi, åkte ut till en ö och badade i havet, strosade runt om kvällarna. På lördagen hamnade vi hos ett pianoproffs med fin lägenhet. Fråga mig inte hur, men det var ett äventyr det med.
Kom hem i söndags och sen dess har jag inte gjort så mycket, men jag har haft sovsällskap varje kväll tror ja haha;P
Och innan Oslo så blev det inte så mycket mer än sol och bad, med tanke på hur vädret var.

Här är lite Oslo-bilder:


Fredan bjöd på väldigt härligt väder..här försöker Sandra, medans Sanna funderar och jag posar, hitta ner mot hamnen ;)


Tack vare kartproffset Sandra så hittade vi! Här är alla (Anna är fotograf) på båten ut till ön där vi badade.


Folk+Hav


På kvällen innan vi skulle gå ut :)


Lördag - shopping!


Det regnade lite, därav Sofias huvudbonad :P

 
Hemresan, haha! Den bjuder jag på!

Puss♥

RSS 2.0