Costa del sol..?

For er som ar skadeglada; Det regnar utav helvete har idag. Det rinner floder langs gatorna och mina vita skor blev genomblota nar vi var ute idag, vilket betyder att jag inte kan ha dem ikvall nar vi ska ut. Och ballerinaskor ar omojligt. Alltsa ar anda alternativet gra converse. Och man kan inte matcha en rosa gina tricot-klanning med converse!!! Da maste jag alltsa antingen do i mina ballerina, eller ha jeans och converse. Alla som kanner mig vet att jag inte gar ut (och festar) i jeans!! (om jag inte har nagon fin overdel eller fina skor..)

Haha, det ar ju sa att man kan skratta! sa typiskt mig. Det blir mycket I- landsproblem har i bloggen.
blablabla. Hur har dagen varit annars da? Jaa, vi har varit pa en spansk skola. OH MY GOD! Det ar helt sjukt..vet inte vart jag ska borja. Okej:
1. Dom skriker och skriker och skriker i mun pa varanda, oavsett alder. Bade pa lektionerna och i korridoren.
2. Dom har last engelska lika lange som oss (atta ar) men forstar fortfarande inte meningen "How many years have you studied english?" om man inte pratar valdigt sakta, och valdigt tydligt.
3. Efter en rast var hela golvet blott, och tackt av godispapper o dyl. Det fanns inga papperskorgar.

Trots detta sa var eleverna jakligt skona och roliga att prata med, inte alls som trakiga svenskar! Jag, Emma, Marcus och Johanna fick sta framme i klassrummet och sa fragade dom oss massor. Det var kul:P

Vi at tapas idag, och det var inte som jag trodde. Men gott :) Blev ganska matt, och sen en timme senare skulle vi ata hemma, och maten Chica hade gjort var jattegod, men jag var ju inte sa hungrig. Sa hon trodde jag tyckte det var ackligt!Sedan fragade hon mig om jag hade atit nagot innan, och jag bara "Si.." haha xD Hon sa at mig att saga till om jag hade atit innan, sa kunde jag ata lite senare. Hon ar sa snall, men det ar sa svart att visa 'akta' tacksamhet eftersom man inte kan uttrycka sig sa bra..
Da kan det bli lite pinsamt.

Vi har varit pa en mini-kurs i flamenco ocksa, fyfasiken va svart!!! helt sjukt. Mycket roligare att prova klanningar som vi gjorde i..mandags? ;)

Ikvall ska vi forst ga till en biljardbar, sen vet jag inte. Dom gillar verkligen biljard har i Spanien. Hemma kanns det ju lite..weird? xP

Just det, igar var vi i Málaga. Jag hittade Sephora!!! Nu du syrran ;) kopte smink for alldeles for mycket pengar. Inga klader, bara en vaska for €8.99 ! Tyvarr hade dom varken NARS eller Urban Decay, dom som jag hade tankt kopa grejer fran. Men dom hade Too Faced, darifran blev det en palett med ogonskuggor, och fran Benefit kopte jag ett rouge :) Har icke testat nagot en men gor nog det ikvall.

fasiken vad jag babblar pa. Nu ska jag nog lagga mig i sangen ett tag innan det blir dags att gora sig iordning for kvallen.
Puss pa er, jag saknar er! <3 <3 <3


Miércoles

Hej pa er! Just nu sitter vi och vantar pa maten. Anna ska ata med var familj ocksa :) Haha, man blir helt lat har, dom gor allt at en! Far inte ens badda sangen sjalv:P

Idag har vi besokt stadens bibliotek, nan ointressant utstallning, en kyrka och kommunhuset. Just det, churros at vi ocksa! Mycket  pa en gang, men kul. Vi har lokalteven efter oss hela tiden xD jag blev intervjuad av svensk radio, sa pinsamt! Klockan fem ska vi till en tjurfaktningsarena och prata med en matador, helt sjukt. Vi skulle ha traffat en annan forst, men han hade fatt ett horn i magen (!) sa han kunde inte:P

Jaa,  jag forstar fortfarande valdigt lite, men sager lite mer saker iaf:) Tysken som bor har hjalper oss att oversatta nar det blir for mycket.

Imorgon ska v till Málaga, wiiie :D

Nu ar det mat!
¡adiós!


Lunes, en España

Hej:D
Trodde inte jag skull kunna blogga nogonting denna vecka men som det ser ut nu kommer jag nog kunna blogga varje dag (har dator pa mitt rum). Sa syrran, anna och resten av er, nu slipper ni vanta tills jag kommer hem ;)

Vi landade i Málaga halv tre ungefar, och var val har i Fuengirola nagongang efter tre. Sedan dess har vi atit, plockat upp vara grejer och gatt en promenad langs stranden. Och jag har gjort bort mig 3 miljoner ganger!!!
Det blev ju lite andringar sa jag och Elin far bo tillsammans..tack och lov for det. Vet inte vad jag hade gjort annars! Gud, det ar helt sjukt hur mycket jag  behover ova pa att prata spanska. Jag sager Si till allt, oavsett om jag fattar eller inte xD haha. Men samtidigt sa tycker jag inte att det ar hemskt, utan valdigt kul. Jag kanner pa mig att det kommer bli en bra vecka.

Innan vi klev av planet holl jag pa och do av nervositet, herregud! Men sen, nar vi sag alla sta dar med sina sma skyltar kunde man ju inte vara nervos langre:P dom ar sa snalla och overseende. Men dom skrattar lite at oss, for att vi bara sager ja hela tiden. Jag forstar dom:P men jag hoppas jag kommer kunna prata mer under veckan.

Annars sa ar jag valdigt lycklig, for pa Gardemoen (tax free:n) hade dom MAC!! :D har ju aldrig testat det market forut, sa jag var ju bara tvungen nu! Blev ett lappstift (nagoning sa mig att jag inte behovde en ogonskugga till) i en peach/orange/glittrig nyans. Later fult, men det ar det ej!

Nu ska jag nog vila lite, ar ganska trott..ikvall vet jag ej vad som hander!
besos y abrazos
Johanna


Helgen

Jag kom på att jag måste ju berätta för er om min helg ;)

Fredag: Jag hade bestämt med Sandra att vi skulle parta lite, men inte riktigt hur..hon sa att några ur hennes klass skulle dricka lite och sådär hemma hos stina. Jaaa tänkte jag, va kul:D sedan visade det sig att ingen skulle dricka ändå, och jag och Sandra kunde ju inte sitta där själva liksom.. Men vi gick dit iallafall och så blev det som det blev. Haha xD Jag har en väldigt rolig film när Sandra är instruktör och jag dansar, men jag är rädd att den är för pinsam för att lägga upp.. Otroligt kul hade vi iallafall! Innan hemgång drog vi förbi Timmys och åt (som somalier som inte fått mat på två veckor) sedan bestämde vi oss för att följa med Magdalena hem och titta på Ps. I love you. Fin avslutning sådär :) Men jaaa, vi hann väl se ca 10 min av filmen, sen slocknade alla tre i soffan! Vaknade nio på morgonen - jag och sandra släpade upp oss och gick hem till henne - däckade i hennes soffa igen - sov till tio ungefär..Blev lite konstigt med dygnsrytmen där kan jag säga ;) 
Tack för den kvällen Sandra, så jäkla kul! Du är min babe! (har inga bilder som vanligt)
 
Lördag: När vi hade vaknat - ner på stan för att köpa tack-för-att-jag-får-bo-här-present åt spanjoren och fika med Sakar :) hem och fixa lite grejer, dansfilmskväll hos Emma på kvällen. Vi höll på med en massa 'lekar' också,  typ såna där man ska klappa i händerna och grejer..+ en massa spanien-prat. Kul kul!
Söndag: upp tidigt, usch..Idol-reprisen, packa, städa, maila spanjoren..NU: duscha!


Söndag - inte många timmar kvar..

Nej, nu är det inte många timmar kvar tills jag lämnar Sverige för att bo i en helt främmande spansk familj i en vecka. Packningen är nästan klar, finns en del grejer som hänger på tork men de får jag lägga i sedan. Jag har fått mail från familjen också, dom verkar väldigt trevliga. Det var tre barn, föräldrar, mormor, en utbytesstudent från Tyskland och en hund i familjen. Blir spännande det, haha.

Det är så kul att prata med dom som ska med, alla är så himla taggade! Jag och Malle sitter bredvid varandra på planet imorgon. Vi kommer nog vara väldigt övertrötta, vilket betyder: skratta som fan åt allt. xD

Igår köpte jag en present till familjen också, en skål från konsthantverk som jag fyllde med polkagrisar fick det bli. Vet inte om dom har ätit det, men skit samma. Lite svenskt är det ju iallafall:P
 
Nu ska jag dammsuga mitt rum, sen ska jag fixa i ordning allt. Brukar inte vara så orolig när jag ska resa men nu är jag det, för det vore så hemskt att glömma nåt!

Kanske skriver igen sen, xoxo
Jojo

Skryt

Jag måste bara in här och skryta lite granna. På mitt förra inlägg fick jag FEM kommentarer. Fatta va coolt.. att alla var från mina vänner men whatever. Fem stycken!!!

¡Viva España!

Jag tror inte jag riktigt har fattat att jag, om mindre än en vecka, befinner mig hos en totalt främmande familj i Fuengirola, Spanien. Jag kommer nog få en chock när jag kommer dit. Det ska ju bli jättekul, men just nu är jag mest nervös och orolig för allt. Hur ska jag, som aldrig pratar spanska (och om jag gör det; bara några få ord) kunna bo hos en spansk familj och göra mig förstådd? Hur ska jag kunna förstå vad dom säger (dom pratar väldigt otydligt i söder)? Tänk om jag kommer till en skitkonstig familj? Vad gör jag då?
Ja, det är såna här tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Och om kommer nog inte försvinna förräns jag kommer hem igen. Jag vill ju att det här ska bli en jätterolig resa, men det vet jag redan nu att det kommer det inte bli (helt). Det kommer bli väldigt jobbigt. MEN; tänk efteråt vad stolt jag kommer vara över mig själv som vågade? Vi kommer nog få vara med om mycket kul som väger upp det jobbiga. Jag ska försöka ta den här språkbiten som den kommer, så får vi se vad som händer (som om det vore så lätt..)

Det är iallafall en del saker som måste göras innan vi åker. Vill verkligen inte glömma bort nåt..:
-hämta mitt nya pass
-köpa present till familjen
-tvätta de kläder som jag vill ha med
-packa (neheeej liksom)
-föra över pengar på mitt konto
-städa rummet (jodå, det är fortfarande skitstökigt)

Sedan har jag matteprov och geografiprov på torsdag och fredag också..typiskt att det skulle vara precis den här veckan..

Lite sköna bilder, jag måste ju hitta känslan ;)
  
Bilder från Spanien, sommaren -07

Nu jävlar blir det matte! (ursäkta språket)
pöss


Måndag..

Nu är det riktigt ruskväder ute! uuuh! Jag och Julia sitter här och pluggar matte, kanske blir det lite geografi senare också. Men - jag har som vanligt svårt att koncentrera mig på matten. Så jag gör en massa annat; "vi måste äta först", "nu börjar The Hills", "oj, nu började visst Made, det måste vi kolla på" och nu kom jag på att jag ville blogga...men jag har gjort två tal iallafall.

Fick skolkortet idag också, hahahaha! Jag såg jätterolig ut. Alla som har sett det har skrattat. Buhäää :(



söndagkväll

Finns det någon som gillar sena söndagkvällar? Finns det någon som någonsin upplevt nåt positivt en sen söndag? Nej, för de flesta så existerar den väl inte, dom ligger väl och sover sött i sina sängar sedan länge tillbaks, pga av utmattning av bakfylla/skogspromenad/whatever eller så är dom sådär jobbigt ordentliga så dom lägger sig tidigt för att 'vara utvilad inför veckan som kommer'.

Men för såna som mig (mindre ordentliga människor) existerar dom och är väl inte särskilt roliga. Tankarna flyger iväg och lite ångest kan väl också titta fram emellanåt, om det är riktigt illa. Men oftast är det mest väldigt tyst och mörkt. Söndagskvällar känns mycket mörkare och tystare än andra kvällar. Eller så känns det bara så. Jag vet inte.
För att göra det bästa utav situationen iallafall, så sitter jag uppe och tittar på Bridget Jones dagbok, dricker te och äter chips. Inte helt fel faktiskt.
Dagens soundtrack har defenitivt varit Fix You med Coldplay, och det vet vi ju alla att det inte är något glädjepiller. Men ack så vacker. Jag lyssnade på den, och då såg jag mitt liv i bilder. Ni vet så där man tydligen gör innan man dör, och som man kan se i filmer ibland, tillsammans med någon fin låt. Fix You är för mig en utmärkt sådan låt.
Men vad händer med människan, tänker ni.. Jag kan säga att det är inte så illa som det låter. Jag tyckte bara att låten passade så bra till en sån där livs-flashback. Jag vill inte dö. Jag var bara inte wiihoo livet leker-glad idag.

Därför var Fix You skön att lyssna på, och Bridget Jones var ett skitbra avslut på denna dag. Har sett den huuur många gånger som helst, och kan se den minst tusen gånger till. Jag skrattar alltid lika mycket åt scenen när dom ska äta Bridgets delikata middag, hahaha. Och scenen när hennes mamma & pappa försonas igen är ju bara så fin. Filmen funkar alltid när man vill bli uppiggad, I love it!

Nu måste jag sluta innan batteriet dör i datorn. Godnatt :)

Onsdag

Hallå där! Gosh vad kallt det har blivit ute nu, eller säger ni mina kära vänner? Imorse när jag sprang till bussen (med smörgåsen i näven) kände jag ingenting men när jag skulle åka hem, burr :S Ja, frukost på bussen kommer nog bli en tradition är jag rädd för. Messmör hade jag på, vilket resulterade i klet på väskan, t-shirten och fingrarna. Jag måste ha ätit som en tre-åring!

Jag får ofta höra 'hur lyckas du?' från min käre vän Anna..idag var inget undantag;
Jag ska precis kliva på bussen, står och klämmer på min läppglans-tub samtidigt som jag håller i mobilen och plånboken, som vanligt. Men så tappar jag korken - och den studsar iväg, och under bussen så jag inte kommer åt den. Haha! Nu har jag ingen kork till det läppglanset. Hur ska det här gå? :O Herregud, mitt juicy tubes från lancôme liksom, jag kommer gå under!!!!!! (haha, nä, sköje)  I-landsproblem skulle man i alla fall kunna kalla det där utan att överdriva.
 
Vad har jag gjort sen jag kom hem då? hmm..ja, jag åt lunch, sen skulle jag sätta mig här och blogga, men så fastnade jag såklart! Jag har egentligen ganska mycket plugg, men det är ingen panik (proven är nästa vecka) och så länge det inte är panik, då orkar jag inte ta tag i det.. Jag ska iallafall försöka läsa lite i min engelska deckare innan The Hills börjar(haha). Det ser jag inte riktigt som att plugga, för det är ju ganska kul :)

Jag var helt sugen på att blogga, men så visade det sig bli så där jobbigt & rörigt som det blir när man har för mycket att skriva om. Så jag ger mig nu!
Hej.

la la la

Gud vad jag älskar att sjunga! Det är fan det bästa som finns. Men det kan också vara det värsta. Men när det går bra, då jävlar. ¨

Var bara tvungen att säga det där.


Real Love

Ni måste se den här! Helt otroligt.


Myshelg

Nu kommer ett normalt inlägg, som jag inte ska glömma bort. Tänkte att jag lika gärna kunde kika in och skriva lite om kvällen mm, annars kommer det aldrig bli av.

Ikväll var jag & Elin hos vår kusin Anna (www.krissil.blogg.se) och tittade på film och åt godis :) Så himla mysigt! Hon var hundvakt åt  två sötnosar också, det var kul. Men snart får hon sin egna lilla gullegris minsann! I allafall, vi kom överens om att vi verkligen borde börja umgås mer spontant (ungefär som att jag måste bli bättre med bilder på bloggen, så tråkigt utan), det är så mycket bättre. Well well, filmen vi såg var..konstig? Inte som vi trodde iallafall. Vi ville se en tjejfilm men så orkade vi inte leta så mycket, så vi tog bara en som såg ut att vara en tjejfilm, kommer inte ihåg vad den hette..Den var inte sådär jättebra. Mer rolig isåfall.

Vilken myshelg detta har varit. Fredag - idolkväll med Angelica, Kristin och Sakar. Lördag - Stjärnor på is/ Dracula med Malvina och Julia. Idag - myskväll med la familia. Men det är gött, man hinner umgås med sina nära i lugn och ro och prata om sånt man inte hinner med annars.

Imorgon börjar jag elva så jag behöver inte känna någon stress för att jag måste sova. Kan ligga uppe och läsa lite i min engelska roman. Vi ska läsa en i skolan och jag kunde inte bestämma mig om jag skulle köra på det jag brukar läsa på engelska, - chicklits, eller om jag skulle ta något annat. Så jag tog både och, en chicklit och en deckare. Jag börjar med deckaren, så får vi se om jag hinner läsa ut den andra :) Det är lite kämpigt tycker jag, med engelska romaner. Jag tycker inte riktigt om känslan att inte förstå allt. Men ju mer man läser desto mer lär man sig ju ;)
Känner mig riktigt international faktiskt, förut såg jag att man kunde översätta Kenzas blogg med Google translation (coolt!) så jag översatte den till spanska. Jag förstod ju inte allt då, men man kunde klicka på meningen och se vad det betydde på svenska. Kan ju alltid vara kul att göra om man har tråkigt och känner för att bättra på spanskan xD Jag är alldeles för lat för att göra så dock.. Jag är för lat för det mesta. Typ som att skriva intressanta blogginlägg.

Godnatt! :)

Skärpning!

Okej, när jag till och med fått kommentarer om att det är dags för uppdatering, då är det nog dags.. Det är inte så att jag varit inne på bloggen flera gånger utan att blogga, utan snarare att jag har suttit ytterst lite vid datorn den här  veckan.

Jag kan sitta uppe och läsa bloggar och dryga hur länge som helst vissa kvällar, men den här veckan har jag varit duktig och lagt mig tio nästan varje kväll. Jag tycker ju att det är skitkul att blogga, men lusten har inte funnits där på ett tag. Men nu kunde jag inte hålla mig:P

Ja, som sagt - den här veckan har jag varit förståndig och gått och lagt mig i tid och vaknat (ganska) pigg, hunnit med bussen och inte kommit försent varje morgon! Eller ja, dom senaste tre dagarna iallafall.. Mitt liv börjar arta sig! Jag har till och med varit hos polisen och fixat ett nytt pass inför Spanien-resan på höstlovet.  Det enda jag fortfarande inte har fått ordning på är mitt rum, som är en BIG FAT MESS.

Den här dagen har gått åt att strosa runt i mjukisshorts, duscha och göra hela den där jobbiga proceduren; raka benen, smörja in sig..noppade ögonbrynen gjorde jag också! hehehe.

Tror faktiskt jag ska ta och göra lite engelsk grammatik nu, ligger efter med det.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det där skrev jag igår eftermiddag, innan jag klantarslet skulle äta mat, för att sedan glömma bort datorn och åka till Malle och ha myskväll. Jag ville inte 'slänga bort' ett helt inlägg så jag publicerar det ändå :)

blablabla

Idag är jag sugen på att skriva, har inte varit det dom senaste dagarna direkt..jag har en massa bilder jag vill lägga upp och skriva om, mestadels sen i torsdags när vi tjejer i klassen var hos Emma :) Eller jag ljuger när jag säger att jag har bilder, det är anna som har dem men hon ska få skicka dom till mig:P Måste bara visa hur jädra mysigt det är hemma hos Emma! Well well.. dagarna som varit har väl inte varit speciellt roliga, idag hade jag spanskaprov till exempel..
Ljuspunkterna har väl varit att det nu är bestämt att vi ska åka till Spanien med vår grupp på ett utbyte under höstlovet! Och Malle (som först inte fick en plats) får nu följa med och det kommer bli superkul:D Nååågot pirrigt att jag ska bo själv hos en spansk familj men jag tänkte att den här gången ska inte det få hindra mig. Jag överlever ju, right? ;) Det kommer vara jättenyttigt framför allt, även om jag mest kommer prata engelska.

Snart kommer mamma hem, och då ska vi åka till Charlottenberg för att handla födelsedagspresenter åt Elin som fyller 20 år på måndag:) Har väl redan nämnt det ett antal gånger men än tänker jag inte ge mig haha. Ikväll är det premiär för Grey's Anatomy också, wihooo! Hoppas det är bättre än förra säsongen, tyckte inte det var så jättebra då..

Nu ska jag titta på lite makeup tutorials på youtube innan mamma kommer och hämtar mig:)
(Makeup tutorials= videor med sminkbeskrivningar.
Jag vet, helt sjukt , men jag kan inte hjälpa det, det är så KUL att titta på!)

PUSS!


RSS 2.0