morning

God morgon! :)
För en gång skull är jag uppe när man ska gå upp, på morgonen. Det är ganska otroligt faktiskt.
Jag vaknade nio och kände mig pigg så jag gick upp och åt frukost. Nu väntar jag på att solen ska komma fram så jag kan lägga mig ute och pressa ;) Men bara för det så kommer väl inte solen fram idag, eller nåt sånt. Då får jag väl göra något nyttigt istället... som att städa. Blä.

Ikväll ska jag jobba iallafall, för klockan 00.01 är det premiär för Eclipse! Ååååh :) Jag ska se den imorn istället, för jag tycker det är roligt att jobba på lite såna här större premiärer.

Just det, i helgen var det ju midsommar. Först var vi i sommarstugan med släkten och åt lunch, sen åkte jag, Sandra och Julia till Josefine och firade där med lite folk. Vi grillade, pratade, dansade bugg och spelade kubb (halv sex på morgonen). Det var både mysigt och roligt, precis som midsommar ska vara! På midsommardagen jobbade jag. Ja, det var typ det. Fick schemat för juli och såg att jag var ledig en (!) helg så den ska jag göra något vettigt utav!


perfect day

Den här dagen har varit nästan helt perfekt. Jag vaknade runt elva av att mamma ringde, och 5 min senare ringer Ida så jag kunde inte somna om. Bra att gå upp relativt tidigt :) Hon berättade i alla fall att hon skulle till Charlottenberg för att gå på en säkerhetsföreläsning med jobbet och undrade om jag ville följa med (jag hade tjatat på henne igår om att jag ville ha nåt nytt till midsommar), så det gjorde jag :) Fick stressa lite och äta frukost i bilen, men det gjorde inget. Väl där hittade jag en jättefin blommig klänning med volanger! Sen var det bara att vänta på Ida i en och en halv timme, deeeet var tråkigt om något. Men TILL SLUT var hon färdig i alla fall och då blev det lunch på donken ;) Sen åkte vi hem, la oss i solen och stekte ett tag, innan jag skulle iväg och jobba. Det gick lätt på jobbet, det blir så när man jobbat några dagar i rad. Man får in flytet liksom ;)

Efter jöbbet så kom Julle och Ida och mötte mig och vi åkte till Konsum och handlade lite goda saker för att sedan cykla till hamnen och sätta oss där och prata lite :) (det var lite kallt dock)
Nu har dom precis gått, vi satt och myste med te här hemma i soffan :) Jamie Cullum i högtalarna! Om ni mot förmodan inte har hört honom så är han ett HETT TIPS :D (om man inte har något emot det lite jazzigare stuket)

Oj oj oj vilken rapport detta blev! Kanske inte så kul att läsa, men nu vet ni iallafall hur jag definierar en perfekt dag :D (hahaha, roligt att den innefattar shopping och donken.. säger ganska mycket det.)

Så här känns livet just nu! Och det är tack vare mina roliga, underbara vänner. Mitt liv skulle vara världens tråkigaste utan er.


V ♥ D

Igår var en härlig dag!

Dock började den inte så härligt, mamma väckte mig klockan 10 efter bara 6 timmar sömn för att vi skulle iväg och köpa skor till mig. (Var tvungen att ha ett par sköna svarta skor till jobbet) Sedan när vi kom hem ville jag gå och lägga mig igen så att jag skulle vara pigg till kvällen, men jag lyckades aldrig somna innan klockan 13 då Anna, Elin, Gilla och Lisbeth kom hit på bröllopslunch! :D Ja, det var mamma och Gillas lilla påhitt att vi skulle se på Det Kungliga Bröllopet tillsammans och göra en liten grej av det. Efter lunchen som var supergod satte vi oss vid teven (men långklänning på, skojar inte!) och åt jordgubbar och drack champagne. :)
Vid sextiden tog vi fram kaffe och bröllopstårta! (som också var supergod) Sedan var det dags för mig att byta långklänningen till Palladium-tisha och bege mig till jobbet. Efter Palladium blev det jobb på bryggan all night long, men den här gången slapp jag cykla hem :) var ett riktigt roligt jobbpass, måste jag säga.

Men roligast var bröllopet, tänk att man har en så påhittig mamma! :) Hade ju inte alls uppmärksammat det här bröllopet speciellt mycket, jag hade väl tänkt titta litegrann på det men inte mer. Vips så var jag värsta nörden ;)

Vigseln var så fin. När Daniel började gråta var det nära till gråten för mig själv också. Det syns verkligen att de är så kära! Efter sju år, hur kan det stråla så mycket om ett par efter sju år? Det är bevis på äkta kärlek :)
Tittade på Daniels tal alldeles nyss (missade ju det igår), och kunde inte hålla tårarna borta. Tänk att hålla ett så fint, personligt tal inför all världens (mer eller mindre stela) kungligheter.


Lite tidsfördriv ;)

Från den ena till den andra... boken! ;) Hittade den här listan och kan ju inte låta bli att göra den, nu när Eclipse snart har premiär och allt! Dock kommer det nog inte gå så bra, eftersom det var ett tag sen jag läste böckerna :/

THE TWILIGHT SAGA - Lista!

Twilight / Om jag kunde drömma:
1. Favoritkaraktär i boken/filmen? I den här boken - Edward. Han är så ny och spännande ;)
2. Bästa scen i boken/filmen? LÄTT att det är snyggscenen i filmen! Ingen annan har, eller kommer, att slå den scenen när det kommer till The Twilight Saga (inte ens när Jacob har blivit varulv och klippt av sig håret i New Moon)
3. Favoritcitat från boken/filmen? Hmm.. kommer inte på något right away, faktiskt.
4. Bästa låten i filmen? Oj, svårt. Men de blir nog Spotlight - Mutemath eftersom den är med i den legendariska snyggscenen!
5. Favoritoutfit från filmen? Edwards när han har den där ljusblåa skjortan och den gråa jackan på sig, åh!

New Moon / När jag hör din röst:

6. Favoritkaraktär i boken/filmen? Jacob såklart, nu när han har blivit man!
7. Bästa scen i boken/filmen? Filmen: När Bella kommer hem till Jacob efter att han har blivit varulv. Eller när Jacob ber henne stanna hos honom i Forks istället för att rädda Edward. 
8. Favoritcitat från boken/filmen? "Before you, Bella, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars—points of light and reason… And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn’t see the stars anymore. And there was no more reason for anything." - Edward i boken. (långt men fint!)
9. Bästa låten i filmen? Ingen, har inte lyssnat på låtarna speciellt mycket...
10. Favoritoutfit från filmen? Jacobs när Bella kommer till honom i regnet, hoho.

Eclipse / Ljudet av ditt hjärta:

11. Favoritkaraktär i boken? Definitivt Jacob, även om man blir arg på honom ibland.
12. Bästa scen i boken? När Edward friar i den där stora sängen! Tror jag... :P
13. Favoritcitat från boken? "Look after my heart, I've left it with you" - Edward. "The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse." -Jacob.
14.Vad ser du mest framemot i filmen? Tältningen, ska bli kul och se hur dom har gjort den!
15. Vad ser du minst framemot i filmen? Fighten med Volturi och alla vampyrerna. Och stämningen i hela filmen, det är ju så jobbigt sorgligt!

Breaking Dawn / Så länge vi båda andas:

16. Favoritkaraktär i boken? Men hmm.. Jacob tror jag. Han är så mänsklig och bra.
17. Bästa scen i boken? Herregud, det är alldeles för svårt. Boken är för tjock för det, haha.
18. Favoritcitat från boken? "Life sucks and then you die" -Jacob. "I bit a pillow. Or two." - Edward.
19.Vad ser du mest framemot i filmerna? Gud, typ allt! Speciellt när dom flyttar in i sitt lilla hus!
20. Vad ser du minst framemot i filmerna? Att få se Bellas läskiga mage :S och Jacobs lidande :(

21.Team Edward eller Team Jacob? Team Jacob, om inte det framgått ;)
22. Favoritskådis? Jag måste säga Robert Pattinson och Billy Burke.
23. Vem skulle du vilja spela? Hmm.. :P Jessica?
24. Vilken är din favorit bok? New Moon!
25. Vad tycker du om slutet i Breaking Dawn? Ett förtrollande slut på 4 förtrollande böcker.


Okej. Jag inser verkligen hur längesen det var jag läste böckerna, kommer ju typ inte ihåg nånting:P I BD till exempel, där finns det tusen fina citat som jag har missat. Men det är det här som har fastnat i min hjärna, och det är ju ett tecken på att det gjorde intryck på mig ;) Men lite skäms jag, jag borde kunna mitt twilight lite bättre!

Harry Potter!

Nu jävlar tänker jag blogga här och ta igen lite! Jag har under min första vecka som arbetslös loser tillbringat mina dagar med att steka på Julias terass, och läst Harry Potter! (okej, även nätterna har gått åt till detta..) Jag måste ju vara den seeegaste boknörden i världen som inte har läst de böckerna, jag vet. Jag har liksom trott att de inte har varit någonting för mig. När jag var liten tyckte jag sånt bara var traaaams, jag ville läsa om RIKTIGA saker. Typ. Men, efter lite påtryck av Sofia samt på grund av skammen att inte ha läst världens mest kända böcker när jag faktiskt älskar att läsa (icke-bok-personer kommer undan) så lånade jag en bok av henne i våras någon gång. Läste första boken, tyckte om den. Men jag kom inte riktigt igång med den andra, det var massa som kom i vägen. Jag började i alla fall läsa andra boken för ett tag sedan, och nu under veckan blev jag riktigt fast. När jag börjar läsa nånting, KAN jag inte sluta. Jag måste måste måste läsa. Boken behöver inte ens vara särskilt bra. Men så är ju inte fallet med dessa böckerna. Jag lästa ut andra boken, och i tisdags kom Sofia hit med den tredje, Fången från Azkaban, till mig. Aaah! :D Jag läste ut den förut, och jag blir så arg över vad jag har missat. Böckerna är ju egentligen till för yngre personer, men skit samma, jag älsker't :D Och jag har 4 böcker kvar, som dessutom är väldigt tjocka!

Så nu vet ni vad jag kommer göra i sommar....

Oj oj oj...

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen! Men det har ju hänt en hel del så jag skyller på det.... ;) Studenten var ju helt jävla underbart rolig! :D det var så himla kul, alltihop. Avundas alla som har det framför sig!


Finns tusentals bilder på Facebook men jag tänkte lägga upp några här som mamma tog :) Önskar dock att jag hade lite bilder från dagarna innan, som också var helt oförglömliga (jag säger bara Rolandz, cheva och världens bästa tjejgäng!) men tyvärr så har jag tappat bort min kamera (?) och ingen annan hade någon tanke på det heller... :P
Det finns kvar i vårt minne istället! ♥










Och så några bilder som Elin tog senare under kvällen:






Och så en liten en från balen (Kenny Svensson är den duktige fotografen!):


(man ser jämt hur regnet öser ner och blöter ner min klänning... :P)

Det regnade ju en hel del på fredagen när vi hade vår bal, men jag tror faktiskt det var vi studenter som brydde oss minst om det! Visst var det lite tråkigt, men det fanns liksom inte att man skulle bry sig om det just då! Det regnade inte när vi sprang ut och DET är jag väldigt glad över! Åh, jag kanske kommer få användning för min balklänning igen i höst, jag hoppas verkligen det! ;)


1 vecka till STUDENTEN

Idag är det torsdag. Om en vecka sitter jag ute i ateljén, med hela släkten samlad och äter massa god mat och är lite champagnefull och lycklig. Då har jag tagit studenten! Det som jag väntat på och längtat efter sen jag började på högstadiet. Herregud. Nu har vi en vecka på oss att fira att vår gymnasietid är över! Jag kan fira med gott samvete också, och vara stolt över mina betyg:)

Vi började studentfirandet på riktigt i måndags med grill, öl och fotboll i strandparken. Igår var jag i Karlstad och festade loss. En knäpp, men till slut, rolig kväll. Det känns idag kan jag säga... är väääldigt trött. Måste städa rummet för imorgon ska jag ha en liten fest här hemma hos mig. Men jag orkar inte! Haha.
Sen på lördag (!) ska jag jobba för första gången på bryggan.. på premiären! På söndag är det ju nationaldagen, och det ska minsann vi studenter fira ;) Sen blir det kalas måndag, tisdag, torsdag, fredag och lördag :D
Wiiiie!

En bild jag hittade på Eriks Facebook på mig och Sofia från i måndags ;)


RSS 2.0