23 juli

Hallå i värmen!
Nu var det några dagar sen jag skrev, men i helgas var jag ju bortrest och i måndags åkte jag till Josefine i Charlottenberg, sen igår när jag kom hem åkte jag till sommarstugan. Så jag har inte hunnit:P Nu är vi hemma en sväng och hämtar lite grejer, men vi ska åka tillbaka alldeles strax. Julia följer med då också:)

Den här dagen har ju varit helt underbar! Inte ett moln på himlen och vindstilla. Ganska kallt i vattnet dock:P Klarar inte av att läsa ut den boken jag läser nu, SKUGGA av Karin Alvtegen så jag började på en ny jag hittade ute i Humlekil. Olycksfågeln av Camilla Läckberg, hoppas den är bättre!

Nej, det här inlägget var ganska meningslöst, eftersom jag egentligen skulle lägga upp en massa bilder från idag och från rip it up. Men det hinner jag inte nu så jag får återkomma en annan dag.
Få inte solsting (som jag)!


Update

Här sitter jag i Klässbol hos syrran :) Vi var på 30-årskalas i Dalen hos min kusin Christer som nyss kommit hem från Kanada, sen åkte jag med hit och brände skiva:) Fast vi ska väl snart åka in till stan..måste fixa lite grejer. Biljetten ska hämtas bland annat. I Dalen va det så himla härligt, solen sken så jag och Elin tog en promenad ner till tjarne.
Barndomsminnen iaf! Plockade hallon också, skitgott:D

Haha, vi lyssnar på Hairspray- soundtracket, och Elin hoppar runt här och dansar som fan ;)

Här kommer lite bilder:

Syster, bompaa.blogg.se i Dalen :)


Systrarna Gustafsson, ser ut som värsta blekfisarna hehe ;)


Jag plockade lite hallon!



Hår hår hår

Jag är så innihelvete trött på mitt hår nu så det är inte sant. Jag hatar det rent ut sagt. Jag har sparat det nu sista tiden, för jag har haft kort hår i mer än två år. Och nu har det kommit till sån där ful mellanlängd så det bara hänger där, uuuusch. Jag vill göra något med det nu, vad fan som helst (nästan). Dock inte färgen, den är jag nöjd med som den är. Helst av allt skulle jag vilja sätta i en permanent, för jag vill inte ha rakt, tunnt, platt hår som är hwlt omöjligt att styla..(eller så är det jag som inte kan). Överallt läser man om en massa uppsättningar och skit, som jag aldrig kan göra bara för att mitt hår är så jäkla kort och platt/tunt. Så snälla hjälp mig! haha.
Anna, min käre kusin, du är ju duktig på hår och sånt..har du nåt tips på vad jag kan göra? ;)


Såhär vill jag alltså inte ha det!


Min dag

Så här har min dag sett ut:

Först vaknar jag och Anna tiiiidigt, typ 10 haha (vi bestämde igårkväll att hon skulle sova här). Vi va tvungna och gå upp för jag skulle iväg på en liten tur till Sunne (Tossebergsklätten) och äta lunch med mamma och farmor:)

Vid elva åkte vi och på vägen stannade vi på outleten i Brunskog, jag skulle köpa en skjorta jag hade sett. Sen åt vi mat däruppe på tossebergsklätten, skitfin utsikt och god mat:D
Efter det åkte vi in till Sunne för att titta lite, dom har faktiskt förvånansvärt många och helt okej klädaffärer där! 
På Garderob fyndade jag och mamma, för mig blev det en kofta :)
Sedan hem, fick stanna på vägen för att jag va så kissnödig haha xD 
När jag kom hem kom Sakar hit, och vi plockade körsbär och gjorde smoothie. Men nu har hon åkt hem, och jag sitter och pratar med agge i telefon. Lite svårt att blogga och prata i telefon samtidigt, så jag väljer telefonen!


Våra smoothies ;) Dom hade söta påsar på affären! Sen koftan och skjortan jag köpte, syns inte så bra men:)


Rip it up! 2008

Hej på er ;D
Sitter hemma hos mig jag och Anna, vi lyssnar på Håkan och pratar&skrattar som vi alltid gör. Hon hjälpte mig nyss med att sätta upp min nya gôrsnygga taklampa! Skulle aldrig klarat de själv..

Eftersom jag, Anna och Angelica är tre töser som gärna gör saker, så bestämde vi idag att vi ska ta en tur till Säffle/Värmlandsbro till helgen och gå på (indie)popfestivalen Rip it up! Kanske får vi sällskap av två trevliga pöjker också, men de spörs ;) Det ska iaf bli jättekul även om jag inte är insatt i just indiepop ('njaa, jag vet inte, är inte så insatt' haha, nu får vi se hur många som klarar den) kan ju alltid va kul att lyssna på ny musik och kanske till och med hitta en ny favorit! Pop är ju ändå mer min smak än t ex hårdrock.
Höppes dä blir rektigt sköj flecker!!
Haha..jag har fått små cp-ryck hela kvällen. Typ sjungit Stockholm i mitt hjärta med operaröst, flängt runt som en idiot och pratat om könssjukdomar med mor min. Då tittar Anna konstigt på mig och säger.."Jojo, hur mår du egentligen? :O" Ja, jag vet inte om det märks, men jag mår bra som fan :D :D
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva så jag slutar här..
En stor fet puss till er alla! :D

Nattuggla?

Vad fasen gör jag uppe egentligen? Ingen annan är ju uppe..inte ens Agge haha! Usch, märks verkligen såhär på natten att man inte är helt trygg i det här huset än..Nu när jag var på toa och borstade tänderna tyckte jag hela tiden jag hörde massa ljud, bland annat steg..fy, nu skrämmer jag upp mig själv! I allafall så sprang jag mitt i tandborstningen och tände ljuset utanför mitt rum, sen tillbaka och borstade klart tänderna, sen kunde jag släcka ljuset i badrummet. Vågade inte göra det innan jag tänt den andra lampan hahaha;P Jag är så tölig jag! Det kommer ta tid innan jag kommer våga sova ensam här. Tror inte ens jag vågade på tjäderstigen, där jag bodde i 16 år? Haha, då kommer jag nog inte våga här heller..
Men vafan, vad pratar jag om? xD Tror inte nån bryr sig om vad jag gör när jag borstar tänderna direkt:P
Ska lägga mig nu, Godnatt!
Hörs imorgon.

Optimist

IH, jag blir så glad varje gång jag tittar på bloggen, så himla kul jämfört med det förra! Eller vad tycker ni?
Jag är skitnöjd iaf, tack syrran! <3

Anledningen till att jag loggade in här var för att skriva ett inlägg om vilken optimist jag kan vara på vissa plan. Väldigt negativ när det gäller vissa grejer, men ack så positiv när det gäller andra. Till exempel tid och pengar. Jag tror alltid jag ska hinna massor av saker på en halvtimme som i själva verket tar en timme. Och jag tror alltid jag kan följa med på ALLT, och aldrig missa någonting. Detta blir jag påmind om nästan varje dag nu i sommartider. Så fort någon nämner en resa el. dyl. så säger jag nästan av reflex " JAG HÄNGER PÅ!!" utan att tänka mig för alls. Jag vill göra allt, allt, allt. Helst på samma gång och hur mycket det kostar tänker jag inte överhuvudtaget på. Otroligt dum vana. Det är väl kul att jag inte är någon tråkmåns, men det är också ganska jobbigt för bland annat mamma och pappa, som sedan för ta skiten (läs; lägga ut pengar..) Jag är verkligen ingen planerare. Allt ska ske spontant och helst på sekunden. Vet inte hur mycket planer jag börjat spåna på i sommar som sedan runnit ut i sanden pga att det helt enkelt är orimligt. Hur vore det att bestämma sig för en sak, köra hårt på den och vara nöjd?
Önskar ibland att jag vore nöjd med det lilla..även om det kanske gör en till en sådan som stannar kvar här i Arvika hela livet och aldrig utforskar nånting. Inget ont om dem, absolut inte, men det känns inte som det är nåt för mig bara. Men risken med att vara som jag är ju då istället att man blir för positiv och ivrig och vill alldeles för mycket och istället så blir det ingenting. Nej usch, jag måste lära mig att ta saker med ro. Jag måste inte ha gjort allt när jag är 18, herregud min pappa var typ utomlands första gången han var 20?! Men samtidigt så jämför jag mig hela tiden med andra som jag tycker reser mycket mer än jag osv, men jag borde sluta jämföra mig med dom. Iställer borde jag stanna upp, se mig omkring och se vad bra jag har det här hemma. När jag har förstått det, det är nog då jag verkligen kan få mina drömmar att bli verklighet.
Oj, detta blev verkligen längre än vad jag trodde..Men hänger ni med i hur jag menar? Är det någon som är likadan?

Att jag är extremt dålig på att planera och hålla ordning är ingen nyhet för dom som känner mig. Men jag själv har nog inte riktigt tagit det på allvar, jag har inte trott att mitt beteende påverkat något, men jag har verkligen haft fel. Jag insåg det idag, och om jag inte ska bli helt sönderkörd så måste jag verkligen få mer ordning i mitt liv. Själv kan jag nog inte ana hur mycket det skulle underlätta för mig. Ta till exempel min kompis Anna, som är en av dom mest ordningssamma jag känner. Hon är nästan alltid lugn, och råkar nästan aldrig ut för sånt kaos som jag är med om nästan varje dag (speciellt när vi går i skolan, nu på sommaren är det ganska lugnt) Hon gör det enkelt för sig, hon håller ordning. Hon lämnar in papper i tid, hon ser till att alltid ha gott om tid, hon planerar saker och ting. Jag beundrar henne oerhört för detta, hon är min planerings-förebild! Hennes ordning gör att hon som sagt är väldigt lugn, och har tid över att tänka på andra. Jag som är världens slarver har så mycket att tänka på angående mig själv, men inte Anna inte. Tänk att ha sån koll på läget! :O
Men oj, nu blev det ju ännu längre..

Just det, jag tror jag kommer få två nya läsare också inom kort, nämligen min käre mor och min faster Lisbeth :)
Jag måste bara varna er lite: Tänk på att ni läser en 17-årings dagbok, och om ni läser något ni helst inte vill veta, så får ni skylla er själva! Haha:P

Inredning

Inredning har aldrig varit något jag tyckt vart sådär jätteintressant, jag tycker bättre om mode. När jag var mindre bestämde jag lite själv, men mamma en hel del också. Och tur är väl det! När jag ska handla inredning fastnar jag oftast för en massa smådetaljer såsom lampor, tavlor, ljuslyktor och vill ha allt i alla möjliga färger och stilar. Det blir alldeles för mycket för mig. så jag kan liksom inte se vad som blir fult eller fint.

Men nu när vi flyttade till det nya huset nu kunde jag ju inte undvika att inreda mitt nya rum..visst tyckte jag det skulle bli kul att få ändra stil och möbler, eftersom jag var ganska trött på röda väggar, ikea-möbler och en massa färgglada kuddar. Men det har liksom inte blivit av att jag börjat göra i ordning på rummet. Jag slängde in säng, soffa och så köpte vi ett skitfint sminkbord på IKEA som inte kommit till sin rätt då det saknas lampor till spegeln osv..och där står det.

Idag var jag dock nere på stan med mamma och syrran. Vi var på hemtex och tittade på gardiner mm och jag hittade faktiskt gardiner, och ett påslakan! Så nu känns det kul att få inreda mitt rum. Nu ska jag bara sätta upp gardiner, färga om sofföverdraget till brunt, sätta upp spegel+lampor till sminkbordet, hitta en taklampa och hyllor och så sätta upp några tavlor. SEN får jag äntligen leta efter fina och onödiga smådetaljer som jag älskar. Tror det kommer bli fint faktiskt, med Elin och mammas hjälp:P Jag ska nog ta lite för- och efterbilder och lägga upp här i bloggen sedan.

Jag har ju också en liten walk-in-closet (hehe eller ja egentligen är det inte det, den är så fruktansvärt liten men jag vet inte vad jag ska kalla den annars) som ska inredas. HERREGUD hur det ser ut där nu. Lådor med en massa skit jag inte behöver, kläder och skor överallt och jaa..men när jag är klar där (om typ ett år haha) så kommer det vara mucho snyggt där också! Tror ja. Joo, för mamma ska hjälpa mig. Men i gengäld så hjälper jag henne med kläderna ;)

Nu ska jag leta upp en oläst bok i röran och lägga mig i sängen o läsa innan jag somnar. Tror det får bli Snabba cash, den har jag inte hunnit läsa. Godnatt på er! ♥

Jojo goes..hurtig?

Denna lördag har bestått utav vila, eftersom jag är förkyld. Jag känner mig jättetråkig - det är lördagkväll och jag sitter hemma och gör ingenting, men jag tror det behövdes..för annars går förkylningen aldrig ur kroppen.

Den "första" delen av sommarlovet (andra delen börjar på måndag) har varit i det allra onyttigaste laget för mig, och jag har varit en latmask. Jag tänker inte säga att jag ska börja motionera -för det kommer jag aldrig göra- men däremot börjar mitt nya liv som glad, lycklig och aktiv på måndag. Haha, fan va töntigt det låter. Men jag har inte gjort speciellt mycket under lovet förutom att jobba, festa, äta och sova. Därför ska jag nu försöka hitta på en massa roliga saker, och förhoppningsvis kommer detta leda till att jag äter lite mindre och nyttigare..eller vad tror ni? Egentligen så tror jag inte att det kommer gå så bra, men jag kommer aldrig lyckas om jag inte tror på mig själv så därför ska jag vara positiv nu :D Till veckan har jag iaf bestämt att jag ska paddla kanot med Julia, åka till Sunne vattenpark med Malle och sen hälsa på Josefine & co i charlottenberg.


Juli-kväll

Många inlägg idag! ;)
Jag har nämligen ett par bilder att lägga upp från igårkväll när jag, Anna, Julia och Agge var hemma hos Anna och grillade o hade det mysigt.


 
Julia & Agge kände för att hoppa av sig lite sommarglädje tror jag ;)


MATEN! :D haha

Dreamgirls

Gud vad fantasilös jag är när det gäller rubriker!
Nån som har nåt bra knep man ska tänka på när man skriver rubriker, så att de blir lite mer intressanta?
Iallafall, Elin och Henrik åkte till slut och jag blev ensam (som jag iofs kunde ha räknat ut att jag skulle bli, men ändå).:( Periodvis HATAR jag det verkligen, usch. Dreamgirls gick på canal +, så den tittade jag på. Har sett den förut men den är bra så det gick an igen. Den är så sorglig! Inte en sån där nån-dör-sorglig utan det är mer bara en sorglig känsla över den. En sångtrio som splittras sådär, och olyckliga förhållanden..men på ytan ser allt så perfekt ut, det är nog det som gör att den känns så sorgsen. Eller äsch jag vet inte.

Men en glad sak i filmen är alla fantastiska kläder för att inte tala om hår&smink, jeeesus! Jag vill ha deras stylister o make up-artister!



Trevligt sällskap

Hej:) Nu sitter jag här och bloggar när syrran lagar mat och hennes pojkvän Henrik tittar på. Jag mår inte så jättebra, är förkyld :( Men jag ville ändå inte vara ensam, hatar att ensam! Så blev jätteglad när dom kom hit och så får jag dessutom mat på köpet också haha ;) Mamma är nämligen på fest med jobbet och pappa är i Åmål på bluesfestival. Jag som hade tänkt att ägna en kväll åt dom. Men nu fick jag ju som sagt sällskap ändå :)

Vi lyssnar på Gyllene Tider, det är så somrigt. Fast vädret är ju inte särskilt somrigt men jaja.
Nu ska vi snart äta, kanske hörs sen igen om jag har tråkigt! :)
Puss


Det snurrar i min skalle

- SKRIVET 7 JULI, men bloggen krånglade då så jag publicerar det nu istället :) - 
___________________

Oj, nu har jag legat på latsidan här alltså. Inte bra! Nu är festivalen över och den var HUR JÄVLA BRA SOM HELST. Timo Räisänen va bra, Adam Tensta va bra och Håkan va SKITbra :D Volbeat också! Folket & festen va också perry. Träffade på en jättetrevlig kille från Köping, Patrik hette han :) Och en helgalen kille från norrland haha!

Nu funderar jag och Agge på att åka på augustibuller, men jag vet inte..Känns inte riktigt som min grej :P
Vi får se ;)


Jag och Sofia innan Håkan, här var humöret på topp :)

Sol & Bad!

Hej på er:)
Idag har jag äntligen kunnat bada och sola utan att det kommit en massa jobbiga moln och stört! :) Nu känns det som sommar på riktigt! Jag och Julia plockade smultron på vägen hem också, sen nu ikväll gick jag och anna på en promenad och då hittade vi suuuupermycket smultron, så gott! Det är när det är såhär man är glad att man bor i Sverige.


Annars idag har jag inte gjort nåt särskilt. Sov jättelänge! Somnade typ ett så jag tänkte 'då kommer jag väl upp vid tio nån gång' Tror ni inte jag vaknar 12:20 av att Agge ringer då!? Sjukt.

Imorgon blir det dock lite mer att göra..Ska städa i ordning så att Josefine & Sofia slipper bo i en svinstia och så ska sätta jag upp tält och lösa ut biljett. Måste hälsa på på Julias jobb också ;) Åh, fan va jag är glaaaad:D Var tvungen att få ur mig det haha.

Kort och tråkigt inlägg, veeet...men jag är alldeles för trött och har inte ett så spännande liv så då får det duga ;)

PUSS & KRAM mina älsklingar!
Godnatt

RSS 2.0