POP vs ROCK

Imorgon är det studentfest med temat pop vs rock! ska bli jätteroligt :) Jag ska självklart klä ut mig till - tadaaa!- ett hängivet håkan-fan! det är jag ju redan, men nu ska jag leka fjortis och gå tillbaks några år i tiden... Insåg nämligen att det bara var att rota frma mina gamla kläder som jag hade i typ åttan och sätta på mig dom så är jag färdig för fest ;) Kommer inte vara speciellt snygg med andra ord, men vem bryr sig när det är temafest? :P

Så det blir mina gamla (och väldigt slitna) cheap monday, mina håliga converse och snedbena imorgon ;) Kommer va sååå het, haha. Dock vet jag inte om mina attribut (rött nagellack, stort hårspänne, massa armband) som jag hade i åttan funkar längre.. ser Håkan-fans ut så fortfarande? :P Har ju ingen koll på dagens 14-åringar, var så längesen jag var på nån spelning:P

Well well, ingen kommer fatta ändå så det gör väl inte så mycket. Nu ska jag laga ett stort hål i mina jeans. Puss!

JUSTDET! Glömde nämna att jag var på Alexandras studentkonsert i kväll. DAMN va bra den var! Var helt exalterad efteråt, jösses. ALLA låtar var hur bra som helst, musikerna var helt fenomenala och Alexandra ägde. Har ont i händerna för att jag har applåderat så mycket. Bra jobbat Alex och alla musiker!

det dumma med att ha extrajobb

Idag ska jag jobba. Guuuud vad jag inte orkar. Jag vill bara vara hemma, gå runt och vara skabbig. Orkar inte göra mig fin för att åka och jobba (jaaa, jag brukar oftast fräscha upp mig lite innan jag jobbar, ser inte bra ut med en ofräsch kassörska). Det är jättebra att ha ett extrajobb, men att jobba på vardagar har sina nackdelar. Jag tränar inte alls lika mycket längre och jag pluggar mycket mindre. Eller.. vem försöker jag lura? Det är (tyvärr) inte på grund av mitt jobb som jag har blivit en latmask. Jag har bara mig själv att skylla!

Jag tycker jättemycket om att jobba på Palladium, det måste vara världens bästa extrajobb, men just idag känns det otroligt j o b b i g t.

Får helt enkelt fortsätta på min stooora kopp med kaffe och lyssna på lite bra musik innan jag drar, så att jag blir på bra humör. (en otrevlig kassörska är värre än en ofräsch, till och med)


lammköööött

Det flög upp en rätt sjuk tanke i mitt huvud alldeles nyss. Jag tror att det finns en (eller flera) människor för alla. Alltså som man älskar, och vill leva med. Som är menade för varandra liksom. Som till exempel Demi Moore och Ashton Kutcher, dom har ju hållit ihop rätt länge nu. Och det skiljer ju 16 år mellan dem. Att de hållit i hop såpass länge trots åldersskillnaden tyder enligt mig på att de verkligen är menade för varandra (hoppas vi på). Det är som om det var menat att dom skulle träffas, och Demi liksom gick runt och "väntade" på att Ashton skulle bli gammal nog så de kunde bli kära. Då tänker jag... tänk om den "rätte" för mig inte ens är född än? Hahahahaha, fyfan va sjukt det vore.

Old stuff

Försöker få någorlunda ordning i min garderob och går därför i genom mina flyttlådor som stått där i två år nu. Alla är fyllda med grejer som jag sparat. Böcker, skivor, kasettband, fotoalbum och brev från vänner. Så jäkla roligt att gå i genom. Ska slänga en del, det går verkligen inte att spara allt.. det tar aldrig slut! Sjukt hur man kan samla på sig så mycket grejer!

Roligast är i alla fall breven. Jag och mina vänner höll nämligen på och skrev en massa brev till varandra fastän vi bodde typ 100 meter i från varandra. Det var nån slags "trend" tror jag. haha. Vi tävlade typ i vem som hade flest och finast brevpapper, och så kommer jag ihåg att när man lekte med nån så kunde man sitta och skriva brev till andra. Haha. Dessa brev har varierat innehåll, en del är allvarliga och i dem står det saker som; "Det är jobbigt när du följer efter mig och mimmi hela tiden" och "Jag tycker att vi ska vara bästisar, men om inte du vill det så får jag väl skaffa mig en annan bästis". Hahaha. Har även konstaterat att Julia alltid varit en aktiv person. I hennes brev frågade hon om vi skulle börja på teater, om vi skulle åka till Rackstad och åka slalom (det fasade jag inför minns jag) och förut fick jag ett sms från Julia där det stod "Ska du med på jam & box sen?" Hon har inte förändrats så mycket alltså. Och jag har alltid varit den lata av oss två..

Det här är antagligen inte så roligt att läsa för någon annan än mig, men om det är åtminstone någon som kan le lite åt det här inlägget så är det ju kul! :)

ge mig något att tänka på!

Waaah. Jag får snart panik. Måste ha något att greppa tankarna kring. Mina tankar bara flyger runt runt och jag känner mig helt förvirrad. Känner mig inte säker på något alls. Det blir så här ibland, när jag funderar för mycket och har spenderat alldeles för mycket tid för mig själv. Nu låter jag väl sinnesjuk eller nåt, men så ärreeee.

riktig humor

Är det bara jag som tycker att alla sms på felsms.com som har kommit till typ farfar/farmor eller mamma/pappa är roligast? Dom skriver alltid så roliga svar, haha.
Fast den här var jävligt rolig också. (förstår ni det roliga så har ni samma humor som mig och syrran)

Till: Mig
Sms: Men Hasse då! Du vet väl att mitt underliv är ditt varje kväll älskling.
Svar: Inget

Förklaring: Det här meddelandet kom till mig ifrån min mamma. Som skulle ha skickat till min pappa (Hasse). Det finns inget värre än när man får ett sådant av sin egen mamma. Men visst dom är lyckliga tillsammans :) Jag låtsades som att jag aldrig fått något, och mamma förstod nog aldrig att hon skickat fel.

-
För övrigt tycker jag att många av sms:en känns jävligt påhittade. En del är verkligen för överdrivna och sjuka för att vara sanna.


HELG

idag är det lördag. Det är otroligt skönt. Vaknade för en timme sedan, sedan dess har jag suttit och beställt hem tygprover (ett steg närmre balklänningen:D) Idag har jag inte någonting planerat. Minns inte senast jag verkligen inte hade någonting alls planerat under en helg. Jag är väl inte värsta busy, men man har ju oftast nåt som man måste eller vill göra. Men idag... ingenting! :D Har ju självklart massor av saker jag skulle kunna göra, till exempel:

- Städa min garderob en gång för alla (den är katastrofalt rörig) och rensa bland mitt smink
- Skriva på c-paper (engelska c)
- Titta på 500 days of Summer en gång till (såg den igår, den är helt underbar!)
- Titta på massor av Glee-avsnitt
- Läsa i "Människohamn"
- Bli frisk från min förkylning genom att äta massa blodapelsin och dricka te

Nu är frågan; vad tror ni jag väljer? ;)

novell

Blev precis klar med min novell vi hade som uppgift att skriva i litteraturen. Den blev inte alls så bra som jag hade hoppats på, och slutet blev riktigt kasst faktiskt. Berättelsen tog liksom sin egna lilla vändning, inte alls som jag hade tänkt mig. Men på nåt vis blev den så ändå.

Jag hatar att jag inte kan skriva skönlitterärt. Det blir så hormondrypande (läs tonårigt) och töntigt/klyschigt. Jag kan inte komma på berättelser heller. Fuck it. Godnatt!

R.I.P

Idag fick jag reda på utav Lewi att en av mina f.d arbetskamrater på Palladium dog i måndags (söndags?), troligtvis av en överdos. Jag visste att han höll på med lite sån där skit, men vem fan trodde han skulle sluta sitt liv vid 22 års ålder..? På grund av droger dessutom. Det är helt sjukt. Har återigen fått bevisat för mig att droger är s k i t. Nu kände ju inte jag honom så där jätteväl, men vi jobbade ändå ihop i några månader och pratade en del. Han flyttade till Borlänge för några månader sedan, och hade han bott kvar här i Arvika hade det varit mycket värre. Mer påtagligt liksom. Usch, det är verkligen hemskt.

Vila i frid!




Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn

Alltså.. inte för att verka flummig, men är herrejösses en kristen version av herregud? (Om man tänker på rubriken) En fundering som dök upp i min skalle nyss.

Mysdag

Idag har varit en bra dag. Ledig från skolan - var ju skidklassiker så det var inga lektioner (förutom en då, men den kompromissade vi bort). Istället för skola åkte jag till Årjäng (!) för att bli slingad och klippt av Sakar på salongen där hon praktiserar. Blev inte lika ljus som jag brukar bli, men nyansen är riktigt snygg! Blev supernöjd! Kostade i princip ingenting heller, så det gjorde ju det hela ännu bättre. Vi exprimenterade lite med balfrisyr också, men jag hade inte med bilden så det var lite svårt. Men jag tror det kan bli riktigt bra :) När vi kom tillbaka till Arvika gick jag till Sandra för att hämta mina spanskaböcker. Hon frågade om jag ville bli med till Sara och äta semlor, och det lät ju alldeles för trevligt för att tacka nej till ;) Var där en stund innan jag åkte hem. Skulle ju plugga stenhårt till spanskaprovet jag har imorgon, liksom. Öhm. Har inte börjat än. Varför kan jag inte plugga för?! Blir galen. Måste. Plugga. Nu.

Well well, en riktigt bra dag iallafall :)

it's not me, it's you

Jag ångrar mig. Jag är inte likgiltig. Jag är arg. Inte så där arg så att kokar inom mig och jag vill skrika, utan mer arg fast jag inte orkar göra något åt det. Jag är inte arg mot folk jag pratar med, utan bara allmänt arg i mina tankar. Hoppas det går över tills imorgon, det här var inte kul.

<3

Ikväll far många tankar omkring i huvudet. Jag tänker på hur synd det är om mig, helt ensam på alla hjärtans dag.. Nej, inte riktigt:P Väldigt klyschigt att jag ska skriva ett sånt här "tänk-inlägg" på alla hjärtans dag, men faktiskt så måste jag säga att jag skitit totalt i den här dagen. Missförstå mig rätt nu, jag är inte bitter. Jag orkar bara inte:P

En av mina vänner har det verkligen inte lätt just nu, med en släkting som just gått bort och andra grejer som hon verkligen inte förtjänar. Är så ledsen för hennes skull. En annan är kär och jätteglad, och jag kan inte vara mer glad för hennes skull. Själv känner jag mig likgiltig. Det blir en väldig blandning av känslor. Det enda jag faktiskt vet idag, är att jag har helt underbara vänner. Mitt liv vore ingenting utan dem. Dom betyder fan allt. Jag är en person som är väldigt beroende utav mina vänner, och just idag är jag glad att det är så, för det har visat sig (än en gång) att det är dom man kan lita på.

Jag läste Josefines blogg, och upptäckte hur den är fylld av positivitet och glädje över livet. Jag önskar att min också var det. Jag älskar mitt liv, men det finns ju små saker som får det att kännas som ett helvete ibland. Det finns det i Josefines liv också, men hon fokuserar inte på det. Jag måste börja uppskatta det fina i mitt liv, och först ut är min lilla dedikering till mina vänner. Ni är bäst.

udda namn

Upptäckte nyss en sjukt häftig grej. Ni kanske har sett att det finns en grupp på facebook som heter "Vi med udda efternamn" ? (det var ett jädra tjat om facebookgrupper i bloggen nu det senaste!) Där tipsades det om statistiska centralbyråns namnsökningsfunktion, där man kan söka på ett namn och se hur många som heter det. Jag var ju såklart tvungen att prova. Började med mitt eget, och fick den inte så förvånade siffran 74432. Hade inte väntat mig något annat direkt, svensson som jag är. Sen fick jag en snilleblixt och insåg att jag har ju två vänner med efternamn som jag vet att de nämnt att de är ovanliga någon gång, nämligen Farelius och Ströander. Nu sitter ju jag på sådan saftig information att dessa namn är påhittade (vilket jag tycker är lite "fusk") men det är ju kul att kolla ändå. Så jag sökte. Och det visar sig att mina vänner är väldigt unika! Endast 9 personer i Sverige heter Farelius, varav 4 st är Sofias familj. Och Ströander är det bara 7 personer som heter! (varav 4 st i Annas familj). Jag är alltså vän med två superudda personer. This feels greeeeat.

Rubrik

Är det något jag stör mig på, så är det människor som säger att dom är på ett visst sätt (alltid negativt) men sedan inte är det. Till exempel om någon säger "Gud, jag är så morgontrött" men sedan hoppar upp klockan sju varje morgon ändå. (Så jävla hurtigt. Så jävla jobbigt. Men det hör inte hit)
Detta slog mig när jag var inne på Anna Hibbs blogg och hon skrev att hon inte var så "fashion". Vadå inte fashion? Visst, hon driver ingen modeblogg och hon kanske inte alltid har det allra allra senaste, men jag menar; hon klär sig ju väldigt moderiktigt! ( Och verkar vara intresserad av mode..?) Så vitt jag kan se så bär hon många av de gällande trenderna, liksom. Jag ser mig själv som en person som har ganska bra koll på mode, och är väldigt intresserad av det. Och hennes kläder är mycket mer "fashion" än mina. Visst, nu är hon nattklubbschef på Stureplan och jag är en värmländsk student, så hon har ju bättre förutsättningar än mig och jag kan inte köpa lika mycket och så, men ändå. Hur ser en människa som är fashion ut isåfall, om inte hon är det?

För mig är en person som inte är "fashion" en person som klär sig på ett visst sätt, oavsett vad det är för mode. Det tycker jag inte att Anna Hibbs gör. Den enda personen jag vet som faktiskt inte vet så mycket om mode, och som skiter totalt i det, är Sandra. Och detta är verkligen inte negativt! Hon klär sig skitfint och älskar kläder och sånt. Men hon struntar i modet helt enkelt.

Det är samma sak med folk som säger att dom har stökigt på sitt rum, när dom har typ två grejer liggandes på golvet. När jag säger att jag har stökigt, då har jag fan stökigt! (det lär alla som läser denna bloggen veta) Folk fattar liksom inte att dom förolämpar oss som verkligen har stökigt när dom säger så. Exakt så där är det ju med "jag är så tjock"-grejen också, men den är så uttjatad så den tänker jag inte ens gå in på. 

Och nu syftar jag alltså INTE på den typen av komplimang-fiskande man körde på som liten, typ; "Usch va fuuul jag är" eller "Jag är så HIMLA dålig i matte" osv osv osv, utan jag menar alltså vuxna människor som helt ärligt och seriöst tror på det dom säger. Vad jag menar är alltså att dom har en skev bild av sakers betydelse, hahan nej då. Men dom vet liksom inte hur morgontrött det faktiskt går att vara, eller hur stökigt det faktiskt går att ha. Därför tror dom att dom är värst.

Och här avslutar jag detta innan jag tar detta ämne alldeles för långt, som jag gör med det mesta för det mesta.
Jag skulle kunna rada upp tusen såna här liknande saker till, men som sagt, jag tror jag har fått fram poängen. PUSS!

(Okej, bara ett exempel till. Har du kommit ända hit kan du lika gärna läsa lite till. Jag är med i en grupp på facebook, som är som gjord för mig: "Vi som alltid är ute i sista sekunden, fast vi hade gott om tid från början" och i loggen där var det nån kärring som hade skrivit "Jag är inte sån längre, men jag var det alltid förr" Och en annan som hade skrivit "Alltså, jag kommer ju alltid i tid och så, men har alltid bråttom" Vad fan gör ni i den där gruppen?!?! ville jag skrika till dem då. Lämna gruppen till de verkligt utsatta för fan! Blir så arg.)


3 februari

Elin tyckte jag har varit så dålig på att skriva, så det får väl bli ett inlägg nu då ;) Ska träffa Sakar snart, ÄNTLIGEN säger jag. Va alldeles för länge sen! Hon tvingar med mig till badhuset, vi ska simma tycker hon. Vilket i och för sig är bra, behöver verkligen röra på mig.

Vi har ju praktik den här veckan, så jäkla gött att slippa skolan! Skulle gärna ha en vecka till höhö.
Dock har praktiken gjort mig kaffeberoende typ.. men det är väl som agge sa "äntligen blir det riktig kvinna av dig!" ;) Enda som är negativt med praktiken är att jag saknar mina klassisar :(

Nej nu måste jag skynda mig, pusspuss!

RSS 2.0